Gründungsmitglieder / Founding Members

Frank-Michael Böer

[Finest Spirits]

Mit seinen erlesenen Whiskeys ist unser Präsident stets prominent auf dem von unserem Gründungsmitglied Frank Böer organisierten FINEST SPIRITS Festival vertreten, das jährlich im Februar stattfindet. Vorverkaufstickets gibt’s stets auch bei Mike.

With his incredible stock of exclusive American whiskeys our President always maintains a distinguished presence at the FINEST SPIRITS Festival in Munich organized by our founding member Frank-Michael Böer each February. Tickets can be purchased in Mike’s whiskey store, of course.

Franz Brandl

[Bücher bei Amazon]

Einer der ersten offiziellen deutschen Barmeister. Er eröffnete und leitete in München als Barchef der ersten Stunde „Harry‘s New York Bar“ und Eckart Witzigmanns Bar im weltberühmten Drei-Sterne-Restaurant „Aubergine“. Franz Brandl ist zugleich Autor mehrerer sehr erfolgreicher Bücher, die mit Silber- und Goldmedaillen der „Gastronomischen Akademie Deutschlands“ ausgezeichnet wurden. Für das Buch „Cocktail hoch 3“ erhielt er den Gourmand World Cookbook Award 2009.

One of Germany’s first official “barmeisters”, our founding member Franz Brandl opened and ran „Harry‘s New York Bar“in Munich. He also oversaw the bar of the word famous restaurant “Aubergine” of  Eckart Witzigmann: the first chef in Germany crowned with three Michelin stars. Franz Brandl is the author of several very successful books, which have received gold and silver medals of the Gastronomic Academy of Germany”. For his book „Cocktail hoch 3“ he was crowned with the Gourmand World Cookbook Award 2009, and his bestseller “Whisk(e)y” is simply regarded as the German “whiskey bible”.

Ralph Diehl

[Sweet Bar World]

Das Institute for Bar, Coffee and Patisserie Solutions ist die Schöpfung unseres Gründungsmitglieds Ralph Diehl. Während sich die American Bartender School um die Ausbildung einer neuen Generation von Barkeeper kümmert, macht die BARISTA-Akademie angesichts der rasanten Verbreitung von Kaffeebars und Coffeeshops fit für den professionellen Umgang mit Kaffee, Kaffeemaschinen und der Zubereitung von internationalen Kaffeespezialitäten.

The “Institute for Bar, Coffee and Patisserie Solutions” is a creation of our founding member Ralph Diehl. While the American Bartender School organizes the formation of a new barman generation, the BARISTA-Akademie trains aspiring baristas.

Stephan Gabányi

[Bar Gabányi]

Als ehemaliger Barmann des Münchner „Schumann’s“ eine Legende und profunder Whiskeykenner, der ein höchst unterhaltsames Whisky-Lexikon geschrieben hat. Unser Gründungsmitglied hat inzwischen seine eigene Bar am Münchner Beethovenplatz.

The former barman of “Schumann’s”, Munich’s most famous bar, is pretty much a legend himself. Our founding member has written a very entertaining whiskey dictionary and now runs his own exclusive bar at Munich Beethovenplatz.

Werner Obalski

Der Münchner Journalist gilt in Deutschland als DIE Kapazität in Sachen Whiskey. Er schreibt nicht nur die klügsten Dinge über edle Spirituosen und Gerstensaft (u.a. in der Süddeutschen Zeitung), sondern betreut  im wahrsten Sinne des Wortes „hochgeistige“ Whiskeyreisen.

The Munich journalist is regarded as Germany’s most knowledgeable man when it comes to whiskey. Our founding member not only writes the smartest things about whiskey and other fine spirits (e.g. in the renowned German daily “Süddeutsche Zeitung”), but also accompanies high profile whiskey tours all around the world.

Karl Obergrußberger

Inhaber einer Baufirma in Pleiskirchen und ein passionierter Whiskeykenner.

Our founding member runs a construction company and is a passionate whiskey connoisseur.

Othmar Wimmer

[Segafredo Valle Uno]

In den italienischen Cafés unseres vormaligen Vizepräsidenten gibt es den besten Kaffee der Stadt. Das Segafredo Valle Uno im Tal serviert feine Cocktails, eine große Auswahl an Sprizz und jede Menge italienische Leckereien.

The Italian Cafés of our former Vice President probably prepare the best espresso and cappuccino in Munich. The Segafredo Valle Uno serve great cocktails, a wonderful selection of Italian sprizz and lots of Italian delicacies. And of course you will find American whiskeys here since this is the place where the Board of the Academy often holds its meetings.

Oliver von Carnap

[Facebook]

Unser Gründungsmitglied ist aus der Münchner Barszene nicht wegzudenken. Mit seiner Bar “Die Trinkhalle” gewann er 2009 den Mixology Award für das “Barteam des Jahres”. In bester Erinnerung ist auch sein Engagement im “Hotel Lux”.

Our founding member is one of Germany’s best known barmen and a major player in the Munich bar scene. With his bar “Die Trinkhalle” he won the “Mixology Award for the Best Bar Team of the Year” in 2009, and he is also well remembered for his bar engagement in Munich’s “Hotel Lux”.

© Copyright - American Whiskey Academy